Giro D'Italia 2018
Giro D'Italia 2018

DE GIRO D'ITALIA GAAT ALS EERSTE RONDE EUROPA UIT

De Giro d 'Italia 2018 start met een Proloog in de oude stad Jeruzalem. Op zich een ontzettend mooie uitdaging voor de organisatie van de Giro maar ook een hele grote onderneming om het hele circus in die beveiligde stad te krijgen en weer terug Europa in. Er worden maar liefst 3 etappes gereden op Israëlisch en Palestijns grondgebied. Qua uitstraling zal het heel veel opleveren voor de Giro maar of de renners hier ook enthousiast over zijn is de vraag. De proloog zal zowel op Israëlisch als op Palestijns grondgebied gereden worden.

Israël wilde dit evenement graag wegens de viering van het 70-jarige bestaan en dit evenement zal in het teken staan van de vrede. Volgens de Italiaanse journalisten is geld de enige motivatie van de Giro organisatie om in Jeruzalem  te starten want dit levert heel veel publiciteit en dus meer geld op.

Het zal de grootste veiligheidsoperatie van Israël ooit worden. Elke meter van het parkoers zal moeten worden beveiligd. 

Er komen al meteen een aantal vragen op 

-Welke toppers willen daar rijden(veiligheidsrisico) 

-Wie stuurt Bahrein Merida(de sponsor erkent Israël niet) gaan ze Nibali sturen

Aan de andere kant hebben de renners uiteindelijk weinig te zeggen aangezien het de ploegen heel veel exposure oplevert maar voor renners als Froome,Quintana) die niet hoeven kan dit een belangrijk aspect zijn om niet te gaan.

De Italiaanse site Tuttobiciweb meld dat ze vanuit Israël naar Sicilië gaan om daar de Etna te beklimmen.