Giro D'Italia 2018
Giro D'Italia 2018

DE GIRO D'ITALIA GAAT ALS EERSTE RONDE EUROPA UIT EN DAT MET CHRIS FROOME DIE NU DE ANDERE DUBBEL DOET(GIRO/TOUR)

De Giro d 'Italia 2018 start met een Proloog in de oude stad Jeruzalem. Op zich een ontzettend mooie uitdaging voor de organisatie van de Giro maar ook een hele grote onderneming om het hele circus in die beveiligde stad te krijgen en weer terug Europa in. Er worden maar liefst 3 etappes gereden op Israëlisch en Palestijns grondgebied. Qua uitstraling zal het heel veel opleveren voor de Giro maar of de renners hier ook enthousiast over zijn is de vraag. De proloog zal zowel op Israëlisch als op Palestijns grondgebied gereden worden.

Israël wilde dit evenement graag wegens de viering van het 70-jarige bestaan en dit evenement zal in het teken staan van de vrede. Volgens de Italiaanse journalisten is geld de enige motivatie van de Giro organisatie om in Jeruzalem  te starten want dit levert heel veel publiciteit en dus meer geld op.

Het zal de grootste veiligheidsoperatie van Israël ooit worden. Elke meter van het parkoers zal moeten worden beveiligd. 

Chris Froome is de eerste van de klassementsrenners (meteen de torenhoge favoriet) die zich aanmeld voor de Giro d'Italia 2018. Ook Fabio Aru heeft laten weten dat hij aan de start staat.

Of de paus ingaat op het verzoek is nog niet helemaal zeker volgens ‘La Gazetta dello Sport’, maar in het licht van de geschiedenis was het lot van de Giro en de katholieke kerk al meerdere malen vervlochten. Paus Pius XII ontmoette in 1939 de Belgische Giro-delegatie onder leiding van Briek Schotte en in 1950 volgde een aankomst van de slotetappe in het Vaticaan. Iets minder lang geleden (2000) mochten Marco Pantani en Mario Cipollini paus Johannes Paulus II bezoeken na de ‘grande partenza’ in Rome.(Bron HLN.BE)