Datum Rit type Afstand
17-05-2016 Heuvel 216 km

 

JUNGEL NEEMT LEIDERSTRUI OVER VAN PLOEGMAAT.

Zonder de toppers Cancellara, Kittel, Viviani ging de tiende etappe van start waarna Landa door ziekte ook uit de koers stapte. Ook Dumoulin zag er niet goed uit ook hij moest al snel lossen.

De etappe begon met een grote kopgroep waaruit de latere winnaar Giulio Ciccone kwam. Ook Cunego zat erin om de bergtrui terug te winnen waarin hij slaagde. De klassementsrenners waren vrij rustig daar kwamen weinig verschillen alleen Brambilla gaf de rose trui door aan zijn collega Jungel.

Uitslag etappe 10

1.  Giulio Ciccone   Bardiani   
2.  Ivan Rovnyi  Tinkoff 42s
3.  Darwin Atapuma  BMC 1.20
4.  Nathan Brown    1.53
5.  Damiano Cunego  Team katusha 2.04
6.  Andrey Amador  Movistar Team 2.10
7.  Giovanni Scarponi   Movistar Team 2.11
8.  Alejandro Valverde  Movistar Team  
9.  Esteban Chaves  Orica GreenEdge  
10.  Jakob Fuglsang   Astana Pro Cycling  
12 Steven Kruijswijk   LottoNL Jumbo 2.15
   

 

KATUSHA HAALT ALEXEY TSATEVICH UIT DE GIRO WEGENS STAYEREN EN NIET LUISTEREN NAAR TEAM ORDERS

Alexey Tsatevich maakte het wel heel bond in de afgelopen tijdrit door heel lang voor alle camera's achter Ludvigsson te blijven fietsen in de zelfde lijn wat streng verboden is. Ondanks diverse waarschuwingen van Katusha bleef hij dit doen en krijg hij een boete van de UCI van 100 Zwitserse Frank en een tijdstraf van bijna 7 minuten. Tot overmaat van ramp werd hij ook nog uit koers gehaald door de ploegleiding vanwege het niet opvolgen van stalorders en slechte reclame voor Katusha.

Tsatevich baalt ontzettend maar ziet geen fout bij zichzelf hij vond de afstand wel voldoende en is niet tegen de orders ingegaan. De orders weet ik niet maar iedereen heeft kunnen zien dat hij in de slipstream van zijn concurrent reed niet echt slim.