Giro D'Italia 2018
Giro D'Italia 2018

DE GIRO D'ITALIA GAAT ALS EERSTE RONDE EUROPA UIT EN DAN OOK NOG NAAR JERUZALEM

De Giro d 'Italia 2018 startte met een Proloog in de oude stad Jeruzalem. Op zich een ontzettend mooie uitdaging voor de organisatie van de Giro maar ook een hele grote onderneming om het hele circus in die beveiligde stad te krijgen en weer terug Europa in. Er worden maar liefst 3 etappes gereden op Israëlisch en Palestijns grondgebied. Qua uitstraling zal het heel veel opleveren voor de  De proloog zal zowel op Israëlisch als op Palestijns grondgebied gereden worden.

Israël wilde dit evenement graag wegens de viering van het 70-jarige bestaan en dit evenement zal in het teken staan van de vrede. Volgens de Italiaanse journalisten was geld de enige motivatie van de Giro organisatie om in Jeruzalem  te starten want dit levert heel veel publiciteit en dus meer geld op.

Het was de grootste veiligheidsoperatie van Israël ooit worden. Elke meter van het parkoers zal moeten worden beveiligd. 

Het duel vooraf aan deze Giro wordt verwacht van Froome en Dumoulin. Verder zijn er divers kapers op de kust die ook voor de eindzege kunnen strijden zoals Simon Yates, Fabio Aru, Thibaut Pinot, Miguel Angel Lopez, Esteban Chaves.

De grote vraag van Nederland kan Dumoulin zijn titel Prolongeren? Het begin van de Giro ziet er veel belovend uit: een technische tijdrit