ETAPPE 21

Michael Matthews heeft de laatste etappe van de Vuelta gewonnen.Hij won de massasprint voor Farrar en Arndt.

Horner's rode leiderstrui kwam niet meer in gevaar hij zal de boeken in gaan als oudste rondewinnaar van de Vuelta. Nibali was zijn grootste concurrent maar die had niet dat beetje extra wat hij wel in de Giro had. Het is gebleken dat het bijna onmogelijk is om twee keer in een seizoen te pieken elk jaar komen ze net iets te kort. Maar ja aan de andere kant wie van te voren had gedacht dat Horner de Vuelta zou winnen en daar zijn spaargeld had opgezet had nu kunnen gaan rentenieren. Dat is het leuke van wielrennen niks is zeker.

1. Michael Matthews
2. Tyler Farrar z.t.
3. Nikias Arndt
4. Gianni Meersman
5. Maximiliano Richeze


ETAPPE 20

Chris Horner heeft op 41 jarige leeftijd de Vuelta 2013 gewonnen. Na een 15de(2007),9de(2010) en 13de(2012) plaats in het eindklassement van de Tour de France heeft hij dan toch een van de drie grote rondes gewonnen. Maar hier was hij dan ook de kopman en in de Tour de France reed hij altijd voor anderen. Bij komend voordeel voor Horner was dat hij niet vol is gegaan in de andere rondes zoals zijn naaste belagers. Tegenwoordig merk je dat de renners maar een ronde per seizoen aan kunnen,omdat ze zich maximaal voorbereiden en daar hun piek neerleggen.

De laatste bergrit werd weer gekleurd door een grote kopgroep waarin ook Mollema zat.Er was daar maar een renner in die de klassementsrenners voor kon blijven dat was de jonge fransman Kenny Elissonde die dan ook de etappe won.Daarachter waren de klassementsrenners in een hevig gevecht gewikkeld. Nibali probeerde meerdere malen weg te komen bij Horner maar helaas voor Nibali zat achter zijn aanvallen te weinig venijn.Aan het einde van de rit viel Horner zelf aan en kon Nibali hem niet meer volgen en liep Horner zelfs uit in het klassement.

1. Kennys Elissonde
2. Chris Horner 26s
3. Alejandro Valverde 54s
4. Vincenzo Nibali  zt.
5. André Cardoso  zt.


ETAPPE 19

Toch heeft Joaquim Rodriguez zijn verdiende etappe zege, zijn ultieme uitval kon door niemand beantwoord worden. Diego Ulissi werd tweede voor Moreno, Horner was vijfde op veertien seconden.Chris Horner nam op twee na laatste rit de rode leiderstrui over van Vincenzo Nibali. De 41-jarige!! Amerikaan smeerde Nibali op de  slotklim Alto del Naranco een verlies van zes seconden aan, voldoende om de drie seconden achterstand goed te maken.

1. Joaquim Rodriguez
2. Diego Ulissi 11s
3. Daniel Moreno z.t.
4. Samuel Sanchez
5. Chris Horner 14s
6. Alejandro Valverde  z.t.
7. Michele Scarponi 16s
8. Leopold König 20s
9. Vincenzo Nibali z.t.
10. Nicolas Roche 23s


ETAPPE 18

Vasili Kiryienka heeft weer even laten zien dat er veel potentie in hem zit.De renner van SKY was de beste op de Peña Cabarga(1ste categorie) van een 15 koppige vluchters groep. Bij de klassement renners haalde Horner(zoals hij de pers op de rustdag beloofde) wat tijd terug en staat nu nog maar op 3 seconden van Nibali.

1. Vasil Kiryienka
2. Chris Anker Sørensen 28
3. Adam Hansen 1m18
4. Martin Kohler 1m34
5. Egoi Martinez 1m42

 


 

ETAPPE 17

Hij doet het toch,Bauke Mollema heeft de sprinters verrast en wint de 17de etappe. De renner van Belkin verraste het voorste peloton met een hele vroege demarrage en won schitterend de 17de etappe van de Vuelta voor Boasson Hagen en Richeze. Lars Boom was de laatste Nederlander die een etappe won in de Ronde van Spanje.

Pozzovivo en Pinot waren de grote verliezers van de dag, zij verliezen anderhalve minuut. Daardoor komt Roche nu op de vijfde plaats. Vincenzo Nibali blijft leider.

1. Bauke Mollema
2. Edvald Boasson Hagen
3. Maximiliano Richeze
4. Tyler Farrar
5. Fabian Cancellara

 


 

ETAPPE 16

Na deze Vuelta kent iedereen de 21 jarige Warrel Barguil die de 16de etappe op zijn naam schreef door weer in een grote kopgroep mee te gaan en weer voortijdig te ontsnappen.Ditmaal belette Uran dat Barguil alleen aankwam want hij achterhaalde hem alleen verkeek hij zich op de taaiheid van de fransman in de sprint.De klassementsrenners maakte pas oorlog in de laatste 4 kilometer, Horner viel nog aan met een jump en won nog 22 secondes op Nibali.

1. Warren Barguil
2. Rigoberto Uran z.t.
3. Bartosz Huzarski 3s
4. Dominik Nerz 8s
5. José Herrada 20s


ETAPPE 15

De klassementsrijders bleven bij elkaar tot aan de finish in deze koninginnenrit over vier cols van eerste categorie.Alleen Roche pakte enkele secondes en kwam iets dichter bij plek 6.De hele etappe draaide om een 28-koppige vluchtgroep waarvan de 25 jarige fransman Geniez de sterkste was.Voor de rest was het een vrij saaie etappe maar dit kwam zeker door de erbarmelijke weer omstandigheden die veel renners(nu al 48) deed afstappen in de afgelopen dagen.

1. Alexandre Geniez
2. Michele Scarponi  3m03s
3. Nicolas Roche 3m07s
4. Vincenzo Nibali 3m20s
5. Alejandro Valverde z.t.


ETAPPE 14

Daniele Ratto heeft de eerste kletsnatte Pyreneeënrit gewonnen. De Italiaan van Cannondale ging mee in een vroege vlucht met Gilbert, Steve Chainel, Luis Leon Sanchez en Graeme Brown .Op het moment dat hij demarreerde in de afdaling vielen Sannchez en Gilbert.Sanchez gaf op en Gilbert ging door maar Ratto was al weg en niet meer te achter halen en haalde een schitterende overwinning binnen.  Vincenzo Nibali en Chris Horner toonden zich de beste onder de favorieten, Joaquim Rodriguez finishte uiteindelijk als vierde. Grootste slachtoffer werd Nicolas Roche, die zijn tweede plaats zag verdwijnen. Alejandro Valverde sukkelde in de afdaling van de Ordino, maar kon nadien wel een inhaalslag maken. Ivan Basso, zevende in het klassement, gaf op met onderkoelingsverschijnselen. Daarmee was hij niet de enige, want ook onder meer Nuyens, Jelle Vanendert, Van De Walle, Westra en Poels stapten af.

1. Daniele Ratto
2. Vincenzo Nibali 3m53s
3. Christopher Horner 3m55s
4. Joaquin Rodriguez 4m11s
5. Samuel Sanchez 4m19s
6. Alejandro Valverde 4m43s


ETAPPE 13

Warren Barguil ,een jonge Fransman(21 jaar) van Argos-Shimano won de dertiende etappe voor Rinaldo Nocentini en Bauke Mollema, zij maakte alle drie deel uit van een kopgroep van 8, die tijdens de steile beklimmingen tot stand kwam.Mollema kwam net iets te kort of had net te weinig mazzel om de etappe overwinning binnen te halen.Het was een veelzijdige wedstrijd met veel aanvallen maar ook een aantal renners moesten verstek geven.Ten Dam en Clement stapte af, het ging niet meer te veel last van een eerdere valpartij.In het algemeen klassement veranderde weinig Nibali blijft de leider.

1. Warren Barguil
2. Rinaldo Nocentini op 7s
3. Bauke Mollema
4. Ivan Santaromita
5. Xabier Zandio
6. Amets Txurruka
7. Michele Scarponi
8. Egoi Martinez
9. Jerome Coppel op 24s
10. Benat Intxausti op 3.24


ETAPPE 12

Eindelijk de eerste echte overwinning in zijn wereld kampioenstrui voor Philippe Gilbert.Al was het een finale die op zijn lijf geschreven is(aankomst voor krachtsprinters) hij moest het nog wel even doen en hij had dit seizoen genoeg kansen gehad en het was steeds net niet of helemaal niet.Edvald Boasson Hagen ging al van ver aan maar tegen een goede Gilbert is geen kruit opgewassen.Vul Gilbert maar in op je wk toto want hij is precies op tijd in vorm.

1. Philippe Gilbert
2. Edvald Boasson Hagen z.t.
3. Ariel Maximiliano Richeze
4. Luca Paolini
5. Gianni Meersman


ETAPPE 11

Fabian Cancellara heeft de tijdrit in de Ronde van Spanje op zijn erelijst gezet. De Zwitser troeft daarmee zijn grote concurrent en eeuwige rivaal Tony Martin af(2de plaats).Ondanks dat Nibali gestoken was door een wesp(tijdens de verkenning van de etappe) en geen medicatie mocht(dopingvoorschriften) nam hij weer de leiding in het algemeen klassement .Hij nam daarmee de leiderstrui over van Horner die 20ste werd op 2.54 van de winnaar.

De belg Kevin de Weert brak tijdens zijn tijdrit zijn sleutelbeen en kon de Vuelta verlaten.Ook onze landgenoot Ten Dam vloog weer door de lucht dit keer door een windvlaag gelukkig viel de schade mee en werd hij uiteindelijk nog 36ste.Clement was de beste Nederlander met zijn 12de plek ondanks dat dit niet echt zijn parcours was.Mollema spaarde zich voor vrijdag als het echte klimmen weer begint.

1. Fabian Cancellara
2. Tony Martin 37s
3. Domenico Pozzovivo 1m24s
4. Vincenzo Nibali 1m25s
5. Dario Cataldo 1m41s
6. Nicolas Roche 1m48s
7. Alejandro Valverde 1m52s


ETAPPE 10

De eerste aanval van Horner was meteen de goede hij reed iedereen op minimaal een kleine minuut alleen Nibali kon de afstand binnen een minuut houden.De Nederlanders zijn niet echt in een goede vorm. Mollema rijdt al niet meer voor het klassement en kwam op de 80ste plek binnen en gokt op een etappe zege.Ten Dam kwam op een 25ste plek binnen een Tour en de Vuelta is te veel voor onze jongens.

1. Chris Horner
2. Vincenzo Nibali 48s
3. Alejandro Valverde 1m02s
4. Ivan Basso z.t.
5. Joaquim Rodriguez


ETAPPE 9

Dani Moreno (Katusha) heeft op indrukwekkende wijze zijn tweede overwinning in deze Vuelta binnen gehaald. De Spanjaard ging enorm vroeg in de aanval op de Valdepeñas de Jaén. Valverde was meteen in het nadeel omdat Rodriquez (Moreno's ploeggenoot in zijn wiel zat).Moreno pakt door zijn overwinning ook de leiderstrui.Mollema en ten Dam werden 24ste en 25ste. Johnny Hoogerland zat nog in een van de begin ontsnappingen die helaas niet vooruit bleven.

1. Daniel Moreno
2. Alejandro Valverde 4s
3. Joaquim Rodriguez z.t.
4. Nicolas Roche 8s
5. Samuel Sanchez 9s


ETAPPE 8

In de de slotklim naar Alto de Penas Blancas begon het echte spel met een aanval van Anton. Horner zette de achtervolging in met de klassement renners in zijn nek.Uit deze groep maakten König en Pinot op anderhalve kilometer als eersten de sprong naar de leider(Anton). Na dat de eerste achtervolgers weer aansloten waren bij de König en Pinot viel de König weer aan en won hij voor Moreno en Roche de etappe. Roche werd wel de nieuwe leider in het klassement.

Mollema verloor in deze etappe 2.30 en kan een goed klassement vergeten.Ten Dam is de beste Nederlander in het algemeen klassement op een 17de plek op 2.02

1. Leopold König
2. Daniel Moreno 1s
3. Nicholas Roche 5s
4. Thibaut Pinot z.t.
5. Ivan Basso


ETAPPE 7

Zdenek Stybar heeft de zevende etappe gewonnen voor Philippe Gilbert waar die mee weg was gesprongen.Robert Wagner van Belkin werd derde, aan het Algemeen klassement veranderde niks.

Daniel Martin reed aan het einde van de etappe lek en verloor veel tijd waardoor hij een hoge klassering in het algemeen klassement kan vergeten.

1. Zdenek Stybar
2. Philippe Gilbert z.t.
3. Robert Wagner 1s
4. Adrien Petit  z.t.
5. Juan Antonio Flecha z.t.


ETAPPE 6

Ondanks de dappere poging van Tony Martin om vroeg in de aanval te gaan en bijna de hele etappe voorruit te rijden(bijna 177 km) werd hij toch in de laatste kilometer gepakt.Michael Mørkøv was de verrassende winnaar van de massasprint.In het algemeen klassement veranderde er niks Nibali blijft de leider.

1. Michael Mørkøv
2. Maximiliano Richeze
3. Fabian Cancellara
4. Tyler Farrar
5. Juan Antonio Flecha


ETAPPE 5

Door toedoen van Orica Greenedge, Garmin-Sharp en Omega Pharma-Quick Step werd de vijfde etappe een massasprint deze werd gewonnen door Michael Matthews. Matthews was in de massasprint sneller dan de  Maximiliano Richeze en Gianni Meersman. Vincenzo Nibali bleef in de rode leiderstrui .

1. Michael Matthews
2. Maximilliano Richeze
3. Gianni Meersman
4. Nikias Arndt
5. Tyler Farrar


ETAPPE 4

Daniel Moreno won de vierde etappe voor Fabian Cancellara en Michel Matthews.Met een gesloten peloton gingen ze na de finish toe waar Flecha vlakbij de aankomst demarreerde maar toen Moreno daarop reageerde en erover heen ging kon zelfs Cancellara hem niet terug pakken.


1. Daniel Moreno
2. Fabian Cancellara z.t.
3. Michael Matthews
4. Gianni Meersman
5. Bauke Mollema


ETAPPE 3

Chris Horner heeft de derde etappe in de Vuelta op zijn naam geschreven. De Amerikaan was op de slotklim de betere dan Alejandro Valverde en Joaquim Rodriguez. Chris Horner is de nieuwe leider in het algemeen klassement.

Ondanks dat Mollema achter een valpartij zat en daarna nog materiaalpech kreeg reed hij een goede uitslag.Mollema werd 6de op 3 seconden van de winnaar.

1. Chris Horner
2. Alejandro Valverde  3s
3. Joaquim Rodriguez z.t.
4. Rigoberto Uran
5. Daniel Martin
6. Bauke Mollema

 

ETAPPE 2

Nicolas Roche van Saxo-Tinkoff heeft de tweede etappe van de Vuelta gewonnen. Op de laatste steile kilometers sprong hij samen met Moreno en Pozzovivo weg uit een klein peloton(waarin ook Ten Dam en Mollema in zaten).Roche was uiteindelijk de snelste van de drie.

De Italiaan Vincenzo Nibali neemt de rode leiderstrui over van zijn ploeggenoot Janez Brajkovic. De eerste Nederlander was Bauke Mollema, die als 9de over de meet kwam.Samuel Sanchez, ­Sergio Henao en Igor Anton verloren allen nog eens 2’27” op Nibali.

1. Nicolas Roche
2. Daniel Moreno 2s
3. Domenico Pozzovivo 6s


ETAPPE 1

Astana heeft de ploegentijdrit gewonnen. Astana begon als laatste aan de tijdrit, maar finishten uiteindelijk tien seconde sneller dan RadioShack-Leopard tweede werd. OmegaPharma-QuickStep werd derde in de ploegentijdrit. Janez Brajkovic passeerde de streep als eerste en is daardoor de eerste leider. Belkin werd met 8 man(Theo Bos startte niet wegens gezondheids-problemen) 10de.

1. Astana
2. RadioShack-Leopard 10s
3. OmegaPharma-QuickStep 16s