Start Finish Afstand
25-08-2018 16-09-2018  ? km

De 73ste Vuelta start in Malaga met een individuele tijdrit van 10 kilometer dus dit keer geen ploegentijdrit. Vertrekpunt is het schitterende museum Centro Pompidou in de Zuid-Spaanse kuststad. Ook de eindstreep van de tijdrit is interessant die is in een mooie winkelstraat de Calle Marquesa de Larios waar een gedeelte uit marmeren stenen(spekglad??) bestaat.  De tijdrit wordt in de avond gereden de laatste renner wordt pas om 20.30 verwacht. De eerste drie etappes zullen in de provincie Malaga worden gehouden ook de start van de vierde etappe zal in de provincie Malaga zijn. In de derde etappe zal al flink geklommen worden. De rest van de Vuelta2018 wordt pas begin volgend jaar bekend gemaakt.

Chris Froome heeft al aangegeven dat hij aan de start verschijnt als alles goed verloopt in de Tour de France 2018. Hij wil namelijk weer de dubbel (Tour/Vuelta) winnen in 2018.

 

Centro Pompidou

Het Centre Pompidou Málaga is een bijhuis van het gelijknamige museum uit Parijs. Het werd officieel geopend op 28 maart 2015 en zal voor minstens vijf jaar gebruik maken van de naam en een deel van de collectie van het Centro Pompidou Parijs in ruil voor een jaarlijkse vergoeding van 1 tot 1,5 miljoen euro. Het bevat werken van onder meer Pablo Picasso, Frida Kahlo, Francis Bacon, Renee Margritte.

Calle Marquesa de Larios

Een mooie winkelstraat die door doeken is overdekt waardoor je ook kan winkelen als de zon er schijnt.