Wat heeft de Dauphiné ons laten zien: Christopher Froome en zijn ploeg zijn er klaar voor en is de grootste kanshebber voor de Tour de France 2016. Contador is zijn voornaamste concurrent die we hebben gezien(Quintana weten we nu nog te weinig van)en zal Froom's suprematie nooit aanvaarden en zal de Tour de France aantrekkelijk proberen te houden. Aru zal gevaarlijk zijn als hij de schade tot de derde week beperkt blijft aangezien zijn piek in de derde week ligt. De Fransen hebben met Bardet een podium kandidaat, Pinot heeft nog te veel pieken en dalen om een goed klassement te kunnen rijden. De Nederlandse rol zal waarschijnlijk beperkt blijven qua klassement tenzij de keelontsteking van Mollema voorspoedig hersteld en Gesink niks heeft overgehouden van zijn val op zijn hoofd waar hij niks meer van herinnerd. Kelderman is nog te ligt voor een goed klassement en zal zijn energie in een etappewinst moeten steken.

De Tour de France 2016 begint met een vlakke etappe in Mont Saint-Michel waar de sprinters de kans krijgen om naast de etappewinst ook de gele trui te dragen. De volgende dag is er alweer een kans voor de klimmers om de gele trui weer over te nemen door een finish op de Cote de la Glacerie. Tussen de volgende vlakke ritten komt er ook nog een pittige etappe in het Centraal Massief en daarna doemen de Pyreneeën op met de Col d´Aspin Col du Peyresoud en de Andorra-Arcalis maar de bekendste is de Mont Ventoux. Na de Pyreneeën is er meteen een tijdrit van 37 kilometer. Het is goed mogelijk dat na de Mont Ventoux en tijdrit de winnaar van de Tour al grotendeels bekend is. Na de Pyreneeën komen de Alpen met o.a. de Col du Joux Plane. In totaal zijn er 9 bergetappes met 4 keer een finish bergop.Ook zitten er pittige technische afdalingen in.

De Duitse wielerploeg Bora-Argon 18 en de Franse teams Cofidis, Direct Energie en Fortuneo mogen komende zomer deelnemen aan de Ronde van Frankrijk.