Datum Rit type Afstand
19-07-2017 Bergen 183 km

 

LOTTONL JUMBO HEEFT HUN OVERWINNING BINNEN MET ROGLIC, FROOME BLIJFT LEIDER , ARU VERLIEST TIJD

De etappe begon met een valpartij waarbij Kittel betrokken was en die zo geblesseerd was dat hij met tegenzin moest afstappen. Hij verliest nu zijn groene trui aan Matthews die hem al dicht was genaderd in punten door ook weer in deze tussensprint te winnen.

Na de valpartij ontstond er al snel een grote kopgroep waar later ook Contador bij aansloot. Vanaf dat moment dicteerde Trek Segafredo(met o.a. Mollema) het tempo van de kopgroep en namen ze een flinke voorsprong op de groep Froome. Maar Contador had al te veel energie verspilt door vijf kilometer te overbruggen van Froome tot aan de kopgroep waardoor hij aan het einde niet meer kon reageren op een aanval van Roglic. Zoals zo vaak in het wielrennen wint niet de sterkste maar de slimste. Roglic ontsnapte op het moment dat de rest geen kracht meer had. Waardoor Roglic op schitterende wijze de zware Alpen etappe op zijn naam kon schrijven. Want ook in de afdaling hield Roglic stand op de klassementsrenners door zijn snelle afdaling en tijdritcapaciteiten. Schrijf Roglic ook maar op voor de aankomende tijdrit!!

Bij de klassementsrijders was het lange tijd rustig tot dat Bardet een paar keer probeerde maar niet weg kwam en eigenlijk viel meteen op dat de rest niet anders meer kan dan volgen want Froome en co zijn gewoon te sterk. Alleen Uran viel op door zijn gemakkelijke rijden maar die valt niet aan dus die strijd om een ereplaats en niet om de Tour te winnen al zullen ze dat morgen allemaal doen. Uran verloor in de laatste klimmeters nog de aansluiting met de groep Froome waardoor hij bij de finish kostbare secondes verloor en na de vierde plek daalde en geen podium plek meer heeft.  Maar nog niks is beslist doordat ze binnen 53 secondes staan en 2 zelfs binnen 27 secondes dus Froome één lekke band of één slechte dag en je kan de Tour winnen.

REACTIES NA DE RIT

“Er zit meer in hem dan een rittenkaper, maar we nemen onze tijd met hem.” PLOEGLEIDER RICHARD PLUGGE OVER WINNAAR ROGLIC

“Ik heb de koers kleur gegeven, echt alles uit de kast gehaald om die gele trui te nemen”. “Ik viel aan op de Galibier, ik wilde afstand nemen. Het heeft weinig geloond, maar ik heb het wel geprobeerd.”ROMAIN BARDET

 

 

 Uitslag etappe 17: La Mure - Serre-Chevalier (183km)

1 Primoz Roglic Team LottoNL-Jumbo 5:07:41
2 Rigoberto Uran Cannondale-Drapac Pro Cycling Team 1:13
3 Christopher Froome Team Sky ,,
4 Romain Bardet AG2R La Mondiale ,,
5 Warren Barguil Team Sunweb ,,
6 Mikel Landa Team Sky 1:16
7 Daniel Martin Quick-Step Floors 1:43
8 Alberto Contador Trek - Segafredo 1:44
9 Louis Meintjes UAE Team Emirates ,,
10 Fabio Aru Astana Pro Team ,,

 

Algemeen klassement 

1 Christopher Froome Team Sky 73:27:26
2 Rigoberto Uran Cannondale-Drapac Pro Cycling Team 0:27
3 Romain Bardet AG2R La Mondiale ,,
4 Fabio Aru Astana Pro Team 0:53
5 Mikel Landa Team Sky 1:24
6 Daniel Martin Quick-Step Floors 2:37
7 Simon Yates ORICA-Scott 4:07
8 Louis Meintjes UAE Team Emirates 6:35
9 Alberto Contador Trek - Segafredo 7:45
10 Warren Barguil Team Sunweb 8:52