Het naseizoen is begonnen en een van de eerste is de mooie Spaanse klassieker Clásica San Sebastián(georganiseerd door de de Spaanse krant EL DIARIO VASCO). Deze Klassieker bestaat pas vanaf 1981.Deze klassieker is maar liefst drie keer gewonnen door een Nederlander. De eerste was in 1985 Adrie van der Poel gevolgd door Gert-Jan Theunisse(1988) en als laatste Erik Dekker(2000).

Doordat het een WorldTour wedstrijd is zijn alle 18 WorldTour ploegen aanwezig, het Spaanse Caja Rural heeft een wildcard gekregen. De start en finish plaats is San Sebastián.

Vorig jaar won hier nog Tour de France ritwinnaar Tony Gallopin voor Valverde,, Kreuziger en Nieve. Bauke Mollema was de beste Nederlander met een negende plek.

Tijdens deze klassieker krijgen de renners buiten het heuvelachtige terrein ook een aantal pittige bergen te beklimmen waaronder;

  • Alto de Garate
  • 2x de Jaizkibel (5,4% stijgingspercentage)
  • Arkale
  • Igeldo

DE KOERS

Voor de tweede keer heeft Alejandro Valverde de Clásica San Sebastián op zijn naam geschreven. Bauke Mollema werd knap tweede voor Joaquim Rodriquez en Mikel Nieve.

Nadat Alejandro Valverde in de laatste klim nog aan het vinkentouw hing kwam kon hij zich toch herpakken en in de afdaling ten aanval gaan(met een beetje geluk doordat degene die in zijn wiel zat onderuit ging viel er een gaatje die je op een goede Valverde niet meer goed maakt in de afdaling). Ondanks verwoede pogingen van Bauke Mollema, Joaquim Rodriquez en Mikel Nieve om bij Valverde te komen lukte dit niet. Mollema won knap de sprint voor de tweede plek.

Alejandro Valverde is door zijn tiende overwinning van dit seizoen de leider in het WorldTour klassement.

UITSLAG CLASICA SAN SEBASTIAN 2014

1 Alejandro Valverde
Movistar 5.31.11
2 Bauke Mollema Belkin 14s
3 Joaquim Rodriquez Katusha
z.t.
4 Mikel Nieve Team Sky z.t.
5 Tony Gallopin Lotto Belisol 26s
6 Jelle Vanendert Lotto Belisol z.t.
7 Haimar Zubeldia Trek Factory Racing z.t.
8 Greg van Avermaet BMC Racing Team 40s
9 Giovanni Visconti Movistar z.t.
10 Stybar Zdenêk Omega Pharma Quick step 43s
11 Alexandr Kolobnev Katusha z.t.
12 Arnold Jeannosson FDJ.fr z.t
13 José Serpa Lampre-Merida z.t.
14 Tom Jelte Slagter Garmin-Sharp z.t.
15 Anthony Roux FDJ.fr z.t.
16 Tanel Kangert Astana z.t.
17 Thomas Voeckler Team europcar z.t.
18 Romain Bardet AG2R La Mondiale z.t.
19 Kristijan Durasek Lampre Merida z.t.
20 Nicolas Roche Tinkoff Saxo z.t.