Sagan doet de WK trui eer aan en wordt weer tweede na de winnaar Kwiatkowski

Vooraf was al bekend dat een van de grote smaakmakers van het voorseizoen Greg van Avermaet er niet bij zou zijn wegens buikgriep.

Op de Taaienberg begon het echte werk en lieten de renners meteen zien met wie er rekening moest worden gehouden. Helaas viel uit die groep Cancellara weg door mechanische pech waarna hij wel weer terug kwam maar net te laat was om weer mee te kunnen springen met Kwaitkowski en Sagan. De twee werkte goed samen en bleven voorruit en ondanks dat Sagan de betere sprinter is verraste Kwiatkowski hem met een verre aanval waardoor Kwiatkowski E3 Harelbeke won. Zou de WK titel echt een vloek zijn of koerst Sagan met zoveel tweede plekken niet slim. Éen ding is zeker de wielerliefhebbers mogen blij zijn met Sagan hij schuwt het werk niet valt vaak aan en is er bijna altijd bij.

1. Michael Kwiatkowski Team Sky  
2. Peter Sagan Tinkoff 4 sec
3. Ian Stannard Team Sky 11 sec
4. Fabian Cancellara Trek Segafredo  
5. Jasper Stuyven Trek Segafredo  
6. Lars Boom Astana  
7. Tiesj Benoot Lotto Soudal  
       
       
       

De E3 Harelbeke was op 25 maart de 59ste editie die vorig jaar nog gewonnen werd door Geraint Thomas voor Zdenek Stybar en Matteo Trentin.

De E3 Harelbeke van 2016 ziet er iets anders uit iets korter(10 km minder) en iets minder hellingen maar er komen twee kasseienstroken voor terug. De klassieker zal tot de eerste helling over bredere wegen gaan om valpartijen te voorkomen.

De organisator van E3 Harelbeke is VCW Hand in hand.

E3 Harelbeke is een echte Heuvelklassieker, Jan Raas heeft hem 3 keer achter elkaar gewonnen. Ook de helaas veel te vroeg overleden Bert Oosterbosch uit de ongenaakbare TI-Raleigh ploeg won deze klassieker in 1984.

Website van:https://www.e3harelbeke.be/

WorldTour wedstrijd sinds: 2012

Ontstaan in: 1958

Nederlandsewinnaar(s): 2003 Steven de Jongh, 1984 Bert Oosterbosch,  1981, 1980,1979 Jan Raas