Sagan heeft zijn eerste hoofdprijs binnen met zijn WK trui aan

Door de harde wind brak het peloton meerdere malen maar de echte renners in vorm waren vooraan te vinden. Eerst was er nog een kopgroep met Lieuwe Westra die vrij lang stand hield maar met de Kemmelberg in aantocht werden zij toch gegrepen. Ook Vanmarcke probeerde het alleen maar werd ook al snel gegrepen tot dat Sagan weg sprong en Cancellara en als hun 2 weg gaan moet je mee zitten.Dit lukte alleen Vanmarcke die al een inspanning had gedaan. Samen kwamen ze bij Kuznetsov die al eerder had aangevallen de rus kon met moeite aanharken maar bleef door het linkeballen wel een gevaarlijke tegenstander dit bleek ook in de sprint waar hij Sagan bijna verrasde maar dit keer had Sagan het slimmer gespeeld en won hij met gemak.

Uitslag Gent Wevelgem 2016

1. Peter Sagan Team Tinkoff  
2. Sep Vanmarcke LottoNL Jumbo  
3. Viacheslav Kuznetsov Team Katush  
4. Fabian Cancellara Trek Segafredo  
5. Arnoud Démare FDJ  11 sec
6. Fernando Gaviria Etixx Quick Step  
7. Jurgen Roelandts Lotto Soudal  
8. Jacopo Guarnieri Team Katusha  
9. Greg van Avermaet BMC Racing Team  
10. Michael Morkov Team Katusha  

 

De Gent Wevelgem die mij het dichtst is bij gebleven is degene van 1987 die gewonnen werd door Teun van Vliet(Panasonic). Teun van Vliet was profrenner van 1984 tot en met 1990. Zijn meest succesvolle seizoen was 1987 waar hij buiten Gent Wevelgem en de Ronde van Nederland ook het Omloop van het Volk won waar maar 63 van de 198 renners hem uit reden door het slechte weer.Van Vliet was een praatjes maker maar ook een bikkel en snapte de wielersport(reed slim).

Gent Wevelgem is op 27 maart toe aan zijn 78ste editie.

Website van: http://www.gent-wevelgem.be/

WorldTour wedstrijd sinds: 2005

Ontstaan in: 1934

Nederlandsewinnaar(s): 1989 Gerrit Solleveld, 1987 Teun van Vliet, 1983 Leo van Vliet, 1981 Jan Raas, 1980 Henk Lubberding

Gent Wevelgem vandaag kon wel eens een extra mooie klassieker worden door het weer

Dit jaar wordt de Kemmelberg in de finale aan de andere kant beklommen en is het meteen de zwaarste berg in België de top  ligt op 30 kilometer van de finish. Hierdoor dalen de kansen van de sprinters en wordt het een hele andere klassieker. Voor de rest blijft het parkoers hetzelfde als voorgaande jaren met de Catsberg, Kokereelberg, Vert Mont, Ravel Put, La Blanchisserie, Baneberg en de al eerder genoemde Kemmelberg die dus 2x beklommen moet worden maar van verschillende kanten.

Drie renners zijn niet aan de start verschenen: Kristoff(ziek), Stannard(ziek), Gougeard(ziek)

Favorieten:

  1. Sagan(moet toch een keer lukken), Cancellara , Boasson Hagen
  2. Van Avermaet(is hij al beter),Stybar, Rowe
  3. Gaviria, Debusschere, Benoot, Démare,
  4. Lobato,Modolo, Bouhanni, Chavanel, Coquard,
  5. Boonen, Terpstra