WANNEER: 19 APRIL 2017

VALVERDE WINT VOOR DE VIJFDE KEER

Als de ploegen Valverde tot aan de voet van de Muur van Hoei blijven brengen dan kunnen ze beter ook de aankomende jaren deze klassieker overslaan en Valverde meteen uitroepen tot winnaar. Minder ergenis voor de kijker ook. Deze klassieker is anders het aankijken niet waard en dat is echt jammer.

De Amstel Goldrace werd een beetje veranderd voor meer actie tijdens de gehele wedstrijd maar achteraf werd gezegd de renners maken de wedstrijd dit klopt maar ze kunnen hem ook kapot maken door verkeerde ploegen tactiek, zie Waalse Pijl.

DE KOERS

De klassieker begon met twee groepjes van drie die snel samen smelten tot een kopgroep. Pas oo 40 kilometer van de streep werden ze terug gepakt door het peloton onder aanvoering van Movistar. Waarna Bob Jungels ontsnapte die het bijna ging redden als Orica en BMC niet aan kop gingen sleuren en Valverde aan de voet van de Muur van Hoei bij Jungels bracht. Hierdoor werd het een koud kunstje voor Valverde om de overwinning naar zich toe te trekken met zijn geweldige klimmers jump.

Gesink was de beste Nederlander met een vijftiende plek.

 

Uitslag : Binche - Huy (200.5km)

1 Alejandro Valverde Movistar Team 5:15:37
2 Daniel Martin Quick-Step Floors 0:01
3 Dylan Teuns BMC Racing Team ,,
4 Sergio Luis Henao Team Sky ,,
5 Michael Albasini ORICA-Scott ,,
6 Warren Barguil Team Sunweb ,,
7 Michal Kwiatkowski Team Sky ,,
8 Rudy Molard FDJ ,,
9 David Gaudu FDJ ,,
10 Diego Ulissi UAE Team Emirates ,,